het is weer (bijna) voorbij die mooie zomer

*Het is weer (bijna) voorbij die mooie zomer*

Nog een aantal van ons hebben het tegoed.. de zomervakantie. De slimme planners gaan nu op pad. Geen zwarte zaterdag of een andere mega file. Nooit begrepen waarom mensen toch op pad gaan als ze van te voren weten dat ze vast komen te staan.

Er zijn ook van die mensen die 16 uur achter het stuur gaan zitten om in één keer op hun vakantiebestemming te komen. Vakantie? Zwaar oververmoeid achter het stuur kruipen na lange werkdagen. Moeders-de-vrouw mag niet rijden en tenslotte nog zwaarder oververmoeid op de plek van bestemming aankomen. Twee dagen (of meer)nodig om weer te herstellen, ga dan een dagje later weg, neem rust, los elkaar af en overnacht even ergens waar het ook mooi is.

Na de welverdiende vakantie weer aan het werk. Net iets te laat van huis wegrijden om vervolgens achter een lesauto te moeten rijden die zich aan de snelheid houdt. Hard naderen, kort volgen om daarna in te gaan halen en de zorgvuldig gecreëerde afstand van de lesauto op te vullen. Bij dezelfde verkeerslichten staan ze stil om even later een paar secondes eerder aan te komen.

Even een paar tips die ooit met de rijles geleerd zijn:
– Volgafstand is minimaal 2 secondes (mag ook meer, liever)
– Met aangepaste snelheid een kruispunt naderen. Je bent veel sneller als je rustig nadert èn een ander schrikt niet.
– Met aangepaste snelheid invoegen, de invoegstrook goed benutten, niet bij het eerste blokje er al op.
– Met aangepaste snelheid uitvoegen, niet al op de hoofdrijbaan je gas loslaten.
– Bij een flitspaal niet gaan remmen, je krijgt echt geen geld terug.

Allemaal aangeleerd tijdens de rijlessen met de bedoeling om ze in het verkeer toe te passen. Zolang als je het rijbewijs bezit. Vaak uren in de lesauto getraind en net als met het trainen voor een voetbalwedstrijd de bedoeling om het toe te passen.

Denk er af en toe eens aan terug hoe jij het autorijden ooit hebt geleerd.

Geef elkaar een beetje de ruimte. Het is ook niet prettig als iemand 10cm van jouw gezicht af met je praat. Comfortzone noemen we dat.

Verkeersvriendelijke groet,

Hans, Els en Gerwin